Кава мелена оптом - повна інформація про улюблений напій
Цей напій підкорив своїм неповторним смаком гурманів усього світу. Найчастіше цінителі воліють купувати мелений кави, адже саме він найкраще розкриває всі ароматичні і смакові властивості кавових зерен.
Як вибрати приготувати і скільки варити мелену каву?
Мелена кава бадьорить, насичує організм корисними речовинами, тонізує, покращує працездатність, з кожним ковтком дарує хвилини блаженства, справжню насолоду від ароматного напою. Створюють такий продукт, як правило, із зерен арабіки або робусти, або їх певного поєднання, а залежно від того, який смак бажає отримати кінцевий користувач: ніжний зі слабкою гірчинкою або ж міцний, терпкий. Від сорти зерен і країни, де вони були вирощені, і буде залежати, скільки коштує мелену каву.
Диктує смак напою ступінь прожарювання зерен і помел. Обсмажування може бути легким, середнім або сильним. Критерій помелу визначає спосіб, при якому гурман буде готувати напій. Так, розрізняють наступні ступені помолу:
- великий - використовується для френч-преса;
- середній - актуальний для кавоварок, джезв;
- тонкий – використовується в кавоварках;
- ультратонкий - застосовується для створення еспресо.
Від ступеня помелу також буде залежати, скільки варити мелену каву. Так крупномолотые зерна повноцінно заварюються протягом 8-10 хвилин, часточки середнього розміру 2-4 хвилини, а еспресо не довше хвилини.
Варто відзначити, що на смакові якості напою впливає і свіжість продукту. Самим ідеальним варіантом є помел зерен безпосередньо перед приготуванням. Це дозволяє максимально зберегти не тільки ароматичні масла, але і цінні компоненти, які знаходяться в зернах.
Ви запитаєте, скільки молоти доофе в зернах, щоб домогтися бажаного розміру частинок? Зовсім недовго, процес не займає багато часу, зусиль. Для грубого помелу буде досить запустити кавомолку на 8-10 секунд, середній вийти за 10-13 секунд, дрібний – 15-20 секунд, а еспресо – близько 30 секунд. Як бачите, процес обробки зерен досить швидкий, при цьому такі зусилля будуть винагороджені божественним насиченим смаком напою.
Відмінним альтернативним варіантом для зайнятих практичних людей, є можливість купити мелена кава оптом, який відразу ж готовий до приготування. Якісна упаковка продукту, що дозволить максимально зберегти всі його властивості.
Мелена кава – секрети приготування і неповторного смаку
Сьогодні для приготування ароматного напою існує досить велика кількість пристроїв. Найчастіше користувачі використовують турку, кавоварку або кавоварку. Рекомендується вживати очищену нежорстку воду, температура якої 95-98 градусів. При досягненні більш 100 градусів і закипанні кислотність зростає, так втрачаються смакові якості. При меншому температурному режимі кофеїн екстрагується в недостатній кількості.
Також мелену каву, приготування якого вимагає невеликих навичок, слід готувати в ідеально чистій посуді, без жирних олій, що залишилися на стінках після попередньої варки. Професіонали радять готувати напій невеликими порціями, які людина зможе спожити за один раз. Не робіть це наперед!
У процесі створення напою можна доповнити його смак натуральними прянощами – корицею, імбиром, ваніллю, але цей варіант «на любителя». А ось доповнювати цукром, алкогольними напоями, топінгами, молоком слід безпосередньо в чашці, адже вони не повинні варитися разом, погіршуючи тим самим якості напою. Від доповнень також і залежатиме, скільки калорій у меленій каві. Адже оброблені зерна зовсім некалорійний продукт. Чашка готового напою без цукру, інших доповнень містить всього лише 2-3 калорії.
Мелена кава – як зберігати, де і в чому?
Якщо ви ставите питанням, скільки зберігатися мелену каву, відповідь буде однозначною. Багато залежить від того, оброблені це зерна чи ні, від умов, упаковки. Оптовий магазин кави LVkava пропонує досить широкий асортимент кавових зерен різних сортів, ступеня підсмажування і помелу, а також країни походження. Більшість поціновувачів напою воліють м'які або тверді вакуумні упаковки, максимально зберігають цінні якості зерен. Але після розтину, обов'язково необхідно пересипати продукт в щільно закривається металевий контейнер, який буде зберігатися в сухому місці, не піддаватися дії сонячних променів.
Хороший варіант - монодозы, запаковані в паперовий фільтр, фольгу, але він актуальний тільки для спеціальних кавоварок. Можна придбати капсульний варіант, враховуючи марку своєї техніки, яка приготує вам напій.
Не забувайте і про терміни виробництва. Чим свіже кави, тим краще його аромат і смак, тим більше користі він принесе вашому організму разом з масою позитивних емоцій, отриманих у процесі вживання.