Кава в зернах оптом
Кава в зернах – це найкраще з чого можна створити гарячий, приголомшливо смачний напій, наповнена неповторним ароматом, корисними для організму речовинами. Саме тому більшість справжніх гурманів воліють самостійно молоти зерна, безпосередньо перед процесом приготування, і завжди уважно ставляться до вибору продукту.
Секрети вибору, як приготувати і скільки молоти каву в зернах?
Багатогранна смакова гамма готового напою безпосередньо залежить від сорти зерен, регіону їх зростання. Найбільшою популярністю користується арабіка з м'яким, злегка кислуватим насиченим смаком, яскравим ароматом. А ось міцною, насиченою кофеїном робусті притаманний гіркуватий смак, характерна в'язкість, тому не всім вона припадає до душі, хоча і в неї є безліч шанувальників.
Але, незважаючи на відмінності, кожне кавове зернятко містить близько 800 різних смакових, ароматичних сполук, які благотворно впливають на загальний стан організму, тонізують, підіймають настрій. Головне – всі вони містять кофеїн, руйнує вільні радикали, здатна бадьорити, продовжувати молодість.
Скільки кофеїну в зернах кави? Цим питанням часто задаються любителі напою. Якщо брати процентне співвідношення (у перерахунку на суху речовину), то арабіка містить від 0,6 до 1,2% кофеїну, а ось робуста - 1,8-3%. Така доза для організму допустима, корисна, вона не може завдати будь-яких негативних явищ, звикання, тому можна сміливо насолоджуватися улюбленим напоєм.
Варто відзначити, що будь-кава в зернах, приготування якого ви берете повністю на себе, потрібно молоти безпосередньо перед вживанням. Адже всього лише через 15 хвилин після помелу втрачається близько 60% ароматичних речовин, а значить, погіршуються смакові якості готового напою.
Також, щоб отримати максимальну кількість корисних елементів, необхідно врахувати, в чому ви будете готувати. Для цього необхідно знати, скільки молоти каву в зернах. Так, для кофемашины необходимы средние частички, для создания которых достаточно измельчать зерна 10-13 секунд. Для френч-пресса советуем молоть не дольше 8-10 секунд, а любителям варки напитка и эспрессо необходим тонкий помол – не больше 20-30 секунд. Таким образом, полученные частички при соединении с водой при температуре 95-98 градусов смогут отдать все свои уникальные свойства, чтобы наградить гурмана кофе, вкус которого принесет истинное наслаждение.
Как и сколько можно хранить зерна кофе?
Купувати каву в зернах оптом слід відповідно до своїх смакових уподобань. На ринку сьогодні представлені не тільки різні сорти, але і зерна, що відрізняються ступенем прожарювання, що задає смак напою. Злегка підсмажені, середньо, сильно обсмажені зерна можуть наповнити напій ніжним, легким або ж навпаки - дуже міцним насиченим ароматом, смаком.
Другим важливим нюансом є дата виробництва. Чим свіже продукт, тим більше в його складі цінних речовин. Найкращим для напою вважається зернятко не старше 6-8 тижнів після обжарювання. При цьому воно повинно зберігатися в герметичній упаковці, подалі від вологи, прямих сонячних променів.
Но самым большим врагом является воздух. Он портит и вид продукта, его основные качества, отбирая кофейные масла, отвечающие за все многогранные оттенки напитка. Недопустимо хранить кофе рядом с приправами, другими продуктами, имеющими выраженные запахи. Ведь кофейное зернышко впитает все запахи, следственно не порадует вас своим качеством.
Сколько стоит кофе в зернах достойного качества?
Очень важную роль при выборе играет цена, она же и является ключевым показателем качества продукта. Чтобы узнать, сколько стоит кофе в зернах, рекомендуем посетить оптовый магазин кофе LVkava, где в режиме онлайн можно ознакомиться со всеми ценами.
В первую очередь, стоимость определяется сортом, регионом и условиями произрастания, урожайности и технологией обжарки. Самой дорогой является арабика, взращиваемая в горах и обработанная влажным способом, максимально сохраняющим ее качества.
Но, несмотря на цену упаковки, если знать, сколько кофе в зернах идет на одну чашку, становится понятно, что стоимость готового напитка будет совсем невысока, доступна практически для любого бюджета. Ведь для приготовления стандартной кофейной чашки эспрессо достаточно 8 грамм молотого продукта, поэтому из 1 килограмма пользователь сможет получить 125 чашек превосходного качественного напитка. Для турки необходимо на одну порцию 6 грамм, следовательно, получаем 160 чашек из 1 кг, а френч-пресс потребует 10 грамм молотого кофе на 200 мл воды (100 чашек из 1 кг).
И конечно же, приобретайте зерновой кофе только от достойных производителей у надежных поставщиков. Так вы сумеете избежать покупки подделки, почувствуете полную гамму положительных эмоций от горячего бодрящего напитка.